VARKENSVLEES
Soorten varkensvlees
Bij Hoeveslagerij Puur Laar in Zemst kunt u terecht voor verschillende soorten varkensvlees: koteletten, varkensrack, spiering, gebraad, sneetjes varkensvlees, hespenspek (gepekeld), spek (gepekeld), lever en varkensstoofvlees. Ribbetjes en varkenshaasjes zijn op aanvraag.
Op aanvraag kan het vlees ook gemarineerd worden.
Bereidingen met varkensvlees
Hoeveslagerij Puur Laar biedt ook bereidingen op basis van varkensvlees aan. Zo vindt u bij ons ook worsten, chipolatta's, gehakt en hamburgers. Als deze bereidingen worden gemengd met mager rundsvlees.
Worsten, chipolatta's, gehakt, pensen of hamburgers
Varkensrassen
Bij Hoeveslagerij Puur Laar in Zemst kweken we verschillende rassen, zowel snelgroeiend (pietrain, belgisch landvarken, Duroc, Duke of Berkshire) als traaggroeiend (Tamworth, Gasconne, Mangalica). Meer info over onze rassen vindt u hier.
Werkwijze
Enkel vers vlees op bestelling
Om volledig op maat te werken en zo min mogelijk verlies te hebben en enkel vers vlees willen verkopen, werken we enkel op bestelling.
Diervriendelijk
We hechten er heel veel belang aan dat onze dieren om een diervriendelijke manier opgroeien. Respectvol slachten en consumeren vinden wij zeer belangrijk. Daarom dat we ook enkel op bestelling werken, zodat er niets verloren gaat. Daarom hebben we ervoor gekozen om zeer kleinschalig te werken en direct te verkopen aan de eindklant, zonder tussenpersonen. In onze eigen werkruimte verwerken we de karkassen en op termijn beogen we een situatie waarbij geen enkel dier zijn hof moet verlaten voor transport en slachting.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Google +