HOEVESLAGERIJ PUUR LAAR

CONTACTEER ONS
LOCATIE


VARKENSVLEES

Soorten varkensvlees

Bij Hoeveslagerij Puur Laar in Zemst kunt u terecht voor verschillende soorten varkensvlees: koteletten, varkensrack, spiering, gebraad, sneetjes varkensvlees, hespenspek (gepekeld), spek (gepekeld), lever en varkensstoofvlees. Ribbetjes en varkenshaasjes zijn op aanvraag.

Op aanvraag kan het vlees ook gemarineerd worden.

Bestellen kan hier.

Bereidingen met varkensvlees

Hoeveslagerij Puur Laar biedt ook bereidingen op basis van varkensvlees aan. Zo vindt u bij ons ook worsten, chipolatta's, gehakt en hamburgers. Als deze bereidingen worden gemengd met mager rundsvlees.

De prijs van deze bereidingen bedraag 8,50 euro per kilo. Ongeacht het ras.

Pensen kosten 10 euro per kilo, aangezien het maken van pensen zeer arbeidsintensief is.

Worsten, chipolatta's, gehakt, pensen of hamburgers

Bestellen kan hier.

Varkensrassen

Bij Hoeveslagerij Puur Laar in Zemst kweken we verschillende rassen, zowel snelgroeiend (pietrain, belgisch landvarken, Duroc, Duke of Berkshire) als traaggroeiend (Tamworth, Gasconne, Mangalica). Van de snelgroeiende rassen is de prijs voor massief vlees 9,5 euro per kilo. Voor de traaggroeiende is dat 14 euro per kilo. Meer info over onze rassen vindt u hier.

Werkwijze

Enkel vers vlees op bestelling

Om volledig op maat te werken en zo min mogelijk verlies te hebben en enkel vers vlees willen verkopen, werken we enkel op bestelling.

Bestellen kan hier.

Er worden ook enkel varkens geslacht wanneer er voldoende bestellingen zijn. De varkens worden geslacht op woensdag. Alles wordt verwerkt en het vlees wordt vacuĆ¼m verpakt volgens de bestellingen van onze klanten. Op zondag tussen 9 en 14 uur (of op afspraak) kunnen zij het vlees en/of de bereidingen komen afhalen in onze hoeveslagerij in Zemst.

Diervriendelijk

We hechten er heel veel belang aan dat onze dieren om een diervriendelijke manier opgroeien. Respectvol slachten en consumeren vinden wij zeer belangrijk. Daarom dat we ook enkel op bestelling werken, zodat er niets verloren gaat. Daarom hebben we ervoor gekozen om zeer kleinschalig te werken en direct te verkopen aan de eindklant, zonder tussenpersonen. In onze eigen werkruimte verwerken we de karkassen en op termijn beogen we een situatie waarbij geen enkel dier zijn hof moet verlaten voor transport en slachting.